Споделете тази публикация, ако ви харесва!

По едно дете, извършило убийство, е залавяно всеки ден от органите на МВР, пише “Монитор” в днешния си брой.
Всекидневникът се позовава на статистически данни на вътрешното ведомство, според която всяка година около 300 души възраст до 17 години са залавяни като убийци.

Поне 60 сред задържаните годишно са малолетни – деца под 14 години. Тези дни към статистиката на разкритите убийства, извършени от непълнолетни, се присъедини и досието на Йоан Матев. Той е обвинен, че е наръгал 15-годишния Георги, издъхнал от раните си в Борисовата градина.

Освен този смразяващ случай в черния списък на МВР има момчета, които са изнасилили и убили жертвата си, както и деветокласници, убили връстник заради ключ от сейф, в който родителите му си държали спестяванията.

Данните не се променят особено през годините. Разликата е максимум до плюс-минус 10 души. Немалка част от задържаните деца са обвинени в умишлени убийства, но преобладават тези, в чиито престъпления не е открит умисъл. Процентът съответно е около 40 на 60.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Dir

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/23-3.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/23-3-300x300.jpgЦветомир АтанасовШокиращи
По едно дете, извършило убийство, е залавяно всеки ден от органите на МВР, пише 'Монитор' в днешния си брой. Всекидневникът се позовава на статистически данни на вътрешното ведомство, според която всяка година около 300 души възраст до 17 години са залавяни като убийци. Поне 60 сред задържаните годишно са малолетни -...