Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Служебният премиер Огнян Герджиков прие Луо Чонгфу, вицепрезидент на една от най-големите китайски компании за производство на транспортно оборудване.
В срещата, в която участва и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, китайските представители от компанията CRRC са заявили интереса си за инвестиции в железопътния транспорт на България, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

На срещата инвеститорите са информирали, че са започнали предварителни разговори за възможностите за сътрудничество с БДЖ. Те са подчертали също, че стратегическото местоположение на България би позволило да се мисли за възможност за изграждане на база на CRRC за обслужване на всички клиенти на корпорацията в Европа.

Премиерът Герджиков е посочил, че една от основните цели на служебното правителство е поддържането на добра бизнес среда, която да доведе до увеличаване на инвестициите като предпоставка за подобряване на икономическите показатели и благосъстоянието на хората.

Той е приветствал интереса на компанията към страната ни и е изразил очакване контактите между БДЖ и CRRC да са ползотворни и за двете страни.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Dir

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/3-3.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/3-3-300x300.jpgЦветомир АтанасовБългария
Служебният премиер Огнян Герджиков прие Луо Чонгфу, вицепрезидент на една от най-големите китайски компании за производство на транспортно оборудване. В срещата, в която участва и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, китайските представители от компанията CRRC са заявили интереса си за инвестиции в железопътния транспорт на България,...