Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Общата управленска програма на ГЕРБ и “Обединените патриоти” бе разписана в символичните 21 страници. Според съпредседателя на Патриотите Валери Симеонов това е символ, че двете партии се обединяват около общото си решение да управляват страната до 2021 г.

“Твърдо сме обединени около програмата ни за управление”, каза Симеонов.

“Когато отчетем и безспорно слабото служебно правителство, още месеци без парламент е дори рисково”, посочи от своя страна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той обясни, че коалиция между двете формации била единствената възможност за съставяне на правителство, тъй като БСП и “Обединени патриоти” не могат да направят кабинет дори с “Воля” на Веселин Марешки.

Борисов мотивира съставянето на коалицията дори със сложната геополитическа обстановка, включително в региона, както и отношенията между САЩ и Русия, които по думите му никога не са били по-лоши. Той благодари на Патриотите за преговорите, които не били никак лесни и дори миналата седмица имало “пределен момент” в отношенията им. Излизайки от мястото на пресконференцията, лидерът на ГЕРБ уточни, че става дума за спора за пенсиите, за което партията му била направила големи отстъпки. По думите му Патриотите също са направили компромиси, без да уточни какви.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Дневник

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/zx860y484_2953013.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/zx860y484_2953013-300x300.jpgRadoslav PetkovПолитикав 21 страници,ГЕРБ и Патриотите,до 2021 г.,като символ,представиха програма,че ще управляват
Общата управленска програма на ГЕРБ и 'Обединените патриоти' бе разписана в символичните 21 страници. Според съпредседателя на Патриотите Валери Симеонов това е символ, че двете партии се обединяват около общото си решение да управляват страната до 2021 г. 'Твърдо сме обединени около програмата ни за управление', каза Симеонов. 'Когато отчетем и...