Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Ръководството на партията “Републиканците” на Франсоа Фийон поднови подкрепата си за неговата кандидатура за президент.
Кандидатът на френската десница за президент Франсоа Фийон заяви на кризисно заседание на неговата партия, че няма “План Б” за кандидатурата му, която е “единствената легитимна”, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

“Време е всеки да се овладее и да се вразуми, защото нашите избиратели няма да простят на онези, които поддържат отровата на разделението”, заяви Фийон.

Той също така заяви на кризисното заседание, че е готов да участва в среща с бившия френски президент Никола Саркози и бившия премиер Ален Жупе. Последният по-рано днес обяви, че отказва да играе спасителна роля в президентската кампания на десницата.

“Изгубихме прекалено много време в напразни дискусии, като оставихме поле за действие на крайната десница и на кандидатите на левицата, които потриват ръце, наблюдавайки нашето разединение”, каза Фийон на кризисното заседание.

“Фийон сложи край на колебанията относно кандидатурата му за президент и дебатът е приключен”, заяви от своя страна Жерар Ларше, председател на френския Сенат по време на заседанието на политическия комитет на партията “Републиканците”.

“Политическият комитет на партията единодушно поднови подкрепата си за Франсоа Фийон за кандидат за президент”, каза след края на заседанието Ларше, предадоха световните агенции.

Лидерът на консервативната партия Бернар Акоайе потвърди тази партийна позиция, допълва Ройтерс. Кампанията на Фийон бе опетнена от скандал с предполагаеми фиктивни длъжностни на съпругата и двете му деца.

Същевременно ново допитване до общественото мнение на агенция Ифоп Фидюсиал показва, че на първия тур на президентските избори крайнодясната кандидатка Марин льо Пен ще получи 26,5 процента, независимият кандидат Еманюел Макрон ще спечели 25,5 процента, а Франсоа Фийон ще остане на трето място с 19 процента, предаде Ройтерс.

Допитването показва, че на втория тур Макрон ще победи льо Пен с 61 процента срещу 39 процента.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Dir

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/12-2.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/12-2-300x300.jpgЦветомир АтанасовАктуално
Ръководството на партията 'Републиканците' на Франсоа Фийон поднови подкрепата си за неговата кандидатура за президент. Кандидатът на френската десница за президент Франсоа Фийон заяви на кризисно заседание на неговата партия, че няма 'План Б' за кандидатурата му, която е 'единствената легитимна', предаде Франс прес, цитирана от БТА. 'Време е всеки да...