Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Фейсбук е започнал да използва изкуствен интелект, за да идентифицира потребители, при които рискът от самоубийство е голям, предава BBC. Социалната мрежа е разработила алгоритъм, откриващ притеснителни знаци в съобщенията и коментарите, които потребителите оставят на своите приятели.

След потвърждение от страна на екип на Фейсбук, компанията ще се свързва с тези, които може би са склонни да се самонаранят, за да им предложи помощ.

Към момента този механизъм ще бъде тестван само в САЩ. Основателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг обяви миналия месец, че се надява да използва алгоритми за откриването също така на съобщения от терористи.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Blitz

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/19.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/19-300x300.jpgЦветомир АтанасовАктуално
Фейсбук е започнал да използва изкуствен интелект, за да идентифицира потребители, при които рискът от самоубийство е голям, предава BBC. Социалната мрежа е разработила алгоритъм, откриващ притеснителни знаци в съобщенията и коментарите, които потребителите оставят на своите приятели. След потвърждение от страна на екип на Фейсбук, компанията ще се свързва...