Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Пет атомни електроцентрали в Германия бяха евакуирани след изгубване на връзка с индийски пътнически самолет, съобщи сп. “Шпигел”, цитирано от БТА.
Контактът със самолета, навлязъл във въздушното пространство на Германия и летящ от Мумбай за Лондон, бил изгубен в продължение на 22 минути.

Властите решили да евакуират хората от пет АЕЦ-а в провинциите Шлезвиг-Холщайн и Долна Саксония.

По тревога били вдигнати във въздуха два изтребителя Юрофайтър, които известно време съпровождали самолета.

По данни на министерството на енергетиката на Шлезвиг-Холщайн, връзката с лайнера била изгубена още когато той се намирал над Унгария.

Самолетът бил съпровождан първо от ВВС на Чехия, после на Германия, а над Кьолн бил “предаден” на белгийските сили. В крайна сметка самолетът благополучно се приземил в Лондон.

Изгубването на контакта най-вероятно било причинено от техническа неизправност или грешка при използването на системата за предаване на сигнали, смятат германските власти.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Dir

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/26-1024x1023.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/26-300x300.jpgЦветомир АтанасовАктуално
Пет атомни електроцентрали в Германия бяха евакуирани след изгубване на връзка с индийски пътнически самолет, съобщи сп. 'Шпигел', цитирано от БТА. Контактът със самолета, навлязъл във въздушното пространство на Германия и летящ от Мумбай за Лондон, бил изгубен в продължение на 22 минути. Властите решили да евакуират хората от пет АЕЦ-а...