Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Дядо Добри е под домашен арест от месеци насам!

Дъщерята на 102-годишния благодетел Екатерина не го пуска дори да отиде до църква и да се помоли, споделят близки до живия светец от Байлово, пише България Днес.

Още през есента благочестивият столетник отиде да живее при голямата си дъщеря Екатерина в ботевградското село Скравена. След като години наред дядо Добри живееше в любимата си схлупена къщурка в двора на църквата в село Байлово, той се реши да я напусне. Оттогава най-големият дарител на патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски”, на която дари над 35 000 лв., почти не се е появявал навън.

Откакто дядо Добри се премести в Скравена, не може да бъде забелязан също нито в преддверието на “Александър Невски”, нито пред храма “Свети Седмочисленици” в столицата, където с пластмасова чашка в ръце изпросваше пари от миряните, за да ги дари за ремонт или строеж на обители в цялата страна.
Оказва се, че голямата “заслуга” дядо Добри да бъде “заключен” под домашен арест е на дъщерята Екатерина.

“Не можем да проумеем защо го прави. Наскоро дойдоха негови близки да го видят, носеха и дарове. Тя ги изгони, а баща си го вкара веднага вътре. Дори на църква не го пуска, за да се поклони и помоли. А цяла България знае колко духовен и вярващ човек е той“, споделиха пред вестника близки на живия светец от Байлово.
С негативното отношение на дъщерята Екатерина се сблъсква и екип на медията, който е посетил дома й в село Скравена. Без изобщо да се церемони и да се поинтересува кой и защо идва, Екатерина заключила портата и влязла в къщата, викайки на екипа да се маха.
Подобно отношение търпят всички, “дръзнали” да посетят тачения навред дядо Добри. Духовници, близки, приятели, журналисти – всички били прогонвани от своенравната Екатерина.

Голямата дъщеря на благочестивия столетник се славела с твърдия си и буен нрав в цялото село. Дори съседи не смеели да си общуват много със свадливата Екатерина и само при неизбежен повод си контактували с нея.
“Сигурни сме колко много дядо Добри иска да отиде в някой манастир или параклис, както често го прави. Да посрещне близки, които му носят дарове от Атон или другаде. На двора сме го виждали да излиза и да се припича, но извън портата навън явно не го пуска. Той сякаш е под домашен арест“, споделят неговите близки.

Единственият начин приятелите му да се доберат до него е, ако дядо Добри се прибере за малко в Байлово или при другата си дъщеря Богдана в село Елешница.
“В разговорите с него той ми сподели: “Докато хората нямат проблеми със здравето и материалното, не се молят. Но когато се разболеят или ги връхлети някакъв сериозен проблем, тогава почват да се молят и да търсят спасение в Бог. Не трябва да е така! Нужно е постоянно да се молим, да вярваме и да се уповаваме на Бог”, сподели режисьорът Неди Джон Крос, чиято лента “Тихият ангел”, посветена на дядо Добри, трябва скоро да бъде завършена.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Dunav most

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/2-7.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/2-7-300x300.jpgЦветомир АтанасовШокиращи
Дядо Добри е под домашен арест от месеци насам! Дъщерята на 102-годишния благодетел Екатерина не го пуска дори да отиде до църква и да се помоли, споделят близки до живия светец от Байлово, пише България Днес. Още през есента благочестивият столетник отиде да живее при голямата си дъщеря Екатерина в ботевградското...