Споделете тази публикация, ако ви харесва!

На среща на Съвета на ЕС, проведена в понеделник, ситуацията в страните от Балканите бе оценена като “напрегната”, а две от тях били “пред разпад”.
Това пише македонското електронно издание „Фокус”, цитирано от едноименната българска агенция.

С остра реторика е алармирал за ситуацията на Балканския полуостров словашкият външен министър Мирослав Лайчак. В информацията са предадени следните негови думи:

„Европейският съюз става все по-несериозен събеседник, когато става дума за разширяването. Ние излязохме от Западните Балкани и с думи, и с дела, и сега виждаме, какви са последиците от това – имаме две държави, които са пред разпад и три, които са в дълбока политическа криза.”

Причината според Лайчак е, че “ЕС не изпълни лидерската роля, като страна в диалога, която трябва да даде перспектива на тези държави“.

Словакия беше ротационен председател на Съвета на ЕС през второто полугодие на 2016-а.

Публикацията не подсказва кои са държавите, на които словашкият дипломат е поставил своите обезпокояващи диагнози.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Dir

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/20-1.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/20-1-300x300.jpgЦветомир АтанасовАктуално
На среща на Съвета на ЕС, проведена в понеделник, ситуацията в страните от Балканите бе оценена като 'напрегната', а две от тях били 'пред разпад'. Това пише македонското електронно издание „Фокус', цитирано от едноименната българска агенция. С остра реторика е алармирал за ситуацията на Балканския полуостров словашкият външен министър Мирослав Лайчак....