Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Вчера 25.02.2017 г. около 16:30 часа в град София, квартал “Дружба” в Блок 5, около 15-20 човека, въоръжени с бухалки, ножове и боксове пребиват от бой абсолютно безпричинно беззащитния 38-годишен Илиян Копринков от ромски произход. За това сигнализира в писмо председателят на ПП „ДРОМ” Илия Илиев, който малко по-късно пристигнал на мястото на инцидента.

„След проведената среща с близките на потърпевшия и свидетели на инцидента, установихме, че нанесеният побой е извършен от група скинари и е само и единствено на расова и дискриминационна основа”, поясни той.
Ние от ПП “ДРОМ” сме силно притеснени от факта, че през последните години в квартал “Дружба” и в други части на град София, многократно ставаме свидетели на случаи за нанасяне на побои над беззащитни хора и деца от ромски произход, като досега няма нито един осъден затова.

Голяма част от хората от ромските квартали вече се страхуват за собствения си живот и за живота на своите деца, затова ние от “ДРОМ” заявяваме, че твърдо ще се противопоставим на подобни посегателства и чрез всички лостове на Закона ще окажем помощ и защита на всички потърпевши”, пише още Илиев.
Изхождайки от факта, че досега при наличието на толкова много случаи за нанасяне на побоища няма нито един осъден, във вторник 28.02.2017 г. ПП “ДРОМ” ще организират протест пред Съдебната палата в град София от 16:00 часа, на който ще поискат от Прокуратурата и Съдебната система бързо производство и съд за всякакви случаи на расизъм.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/18-3.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/18-3-300x300.jpgЦветомир АтанасовБългария
Вчера 25.02.2017 г. около 16:30 часа в град София, квартал 'Дружба' в Блок 5, около 15-20 човека, въоръжени с бухалки, ножове и боксове пребиват от бой абсолютно безпричинно беззащитния 38-годишен Илиян Копринков от ромски произход. За това сигнализира в писмо председателят на ПП „ДРОМ” Илия Илиев, който малко по-късно...