Споделете тази публикация, ако ви харесва!

ДПС предложи на ГЕРБ да се включи в мнозинството зад обща програма за управление на страната, която да има хоризонт до края на председателството на Съвета на Европа – средата на 2018 г.

Новината съобщи лидерът на движението Мустафа Карадайъ след среща с ръководството на ГЕРБ в парламента. Разговорите бяха част от преговорите, които Бойко Борисов води с партиите в Народното събрание по подкрепа на приоритетите на страната.
Още по темата
Разбраха се за пенсиите! Съгласието – пълно, но за какво?
Кабинетът – все по-близо. Патриотите съгласни и на 200 лв. пенсия
Борисов – Нинова: Среща на върха в… четири опорни точки
Радев свиква НС на 19 април, а правителство кога?
“Ние предложихме да се направи програма за управление на страната до края на председателството на Съвета на Европа и около тази програма да се оформи мнозинство в Народното събрание, което ще подкрепя програмата за управление на страната, което не означава пряко участие на ДПС в управлението на страната”, каза Карадайъ след разговорите.

Той допълни, че това би гарантирало стабилно управление по време на Председателството.

На офертата от ГЕРБ отвърнали, че ще помислят, стана ясно от думите на Карадайъ.

Преди него Бойко Борисов обяви, че по време на разговорите е станало ясно, че между програмите на ДПС и ГЕРБ има сходство.

Според него обаче отношенията между двете партии щели да бъдат като между управляващи и опозиция.

Борисов обясни, че ако има съгласие между партиите по общи приоритети за страната, това ще даде спокойствие на страната и на правителството да работят.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че се очаква утре партията му и Обединените патриоти да завършат управленската програма. След това преговорите ще преминат към коалиционното споразумение и персоналния състав на бъдещия кабинет.

Междувременно Карадайъ отново обяви позицията на ДПС срещу участието на”крайните националисти” във властта. Според него това можело да стане причина управлението да не бъде стабилно.

Борисов пък коментира, че всички е ясно, че правителство трябва да има и че нови избори само биха повлияли негативно на икономиката на страната.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Днес

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/0000198092-middle.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/0000198092-middle-300x300.jpgRadoslav PetkovПолитикадо 2018 г.,ДПС с оферта,за управление,към ГЕРБ:,Обща програма
ДПС предложи на ГЕРБ да се включи в мнозинството зад обща програма за управление на страната, която да има хоризонт до края на председателството на Съвета на Европа - средата на 2018 г. Новината съобщи лидерът на движението Мустафа Карадайъ след среща с ръководството на ГЕРБ в парламента. Разговорите бяха...