Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Депутатите от БСП понякога тъгуват по предишния председател на парламента Цецка Цачева, призна народният представител от БСП Стоян Мирчев в предаването “Седмицата” по Дарик радио.

По думите му това е така, защото Цачева е съумявала да вкара повече ред по време на заседанията на Народното събрание от своя наследник Димитър Главчев.

“При предишния парламент се случваше Цачева да отсъства и да я замества Главчев. Стигало се е до ситуацията, в която на 2-3 заседания опозицията викахме от място “Цачева! Цачева! Цачева!”, за да се върне и да вкара някакъв ред в залата”, посочи той.
Червеният депутат се оплака, че председателят на 44-тото Народно събрание допускал език на омразата от парламентарната трибуна, докато неговата предшественичка е опитвала да намери баланс.

Мирчев не пропусна да критикува работата на парламента, защото според него вече шест седмици “не функционира, заседанията продължават 20-30 минути, защото са фиктивни, приемат се стратегии и доклади, които нямат толкова голяма тежест за решаване проблемите на хората”.

По негови думи депутатите от БСП вече имат решения за конкретни проблеми и готови законопроекти, които са внесени в деловодството на парламента. “За управляващите обаче е много лош знак мандатът да започне с проекти за опозицията и по тази причина нашите предложения дори не стигат до зала”, смята социалистът.

Мирчев подчерта, че БСП е конструктивна опозиция и ще участва в гледането на всички закони, които ще доведат до нещо положително за страната ни. Той обаче подчерта, че няма да бъдат подкрепяни инициативи, които не са добри за България, под предлог, че това се иска от ЕС. Като пример той посочи Стратегията за висшето образование, без която ще спре еврофинансирането в тази сфера.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Днес

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/06/0000343142-article2.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/06/0000343142-article2-300x300.jpgRadoslav PetkovПолитикаДепутати от БСП тъгуват,по Цецка Цачева,понякога им липсвала
Депутатите от БСП понякога тъгуват по предишния председател на парламента Цецка Цачева, призна народният представител от БСП Стоян Мирчев в предаването 'Седмицата' по Дарик радио. По думите му това е така, защото Цачева е съумявала да вкара повече ред по време на заседанията на Народното събрание от своя наследник Димитър...