Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Държавният департамент на САЩ предупреди американските граждани за продължаваща заплаха от терористични нападения в Европа, съобщава БТА. Държавният департамент цитира в предупреждението неотдавнашните инциденти във Франция, Русия, Швеция и Великобритания, и посочва, че “Ислямска държава” и “Ал Кайда” имат способността да планират и осъществят терористични нападения на Стария континент.

Предишното предупреждение на Държавния департамент към американските граждани, пътуващи в Европа, бе издадено преди зимния ваканционен сезон и изтече през февруари. Служител на Държавния департамент посочи, че сегашното предупреждение не е провокирано от конкретна заплаха, а е по-скоро признание за продължаващия риск от нападения, особено преди летния сезон.

Предупреждението е валидно до 1 септември. Търговски центрове, правителствени учреждения, хотели, клубове, ресторанти, места за богослужение, паркове, летища и други локации са възможни цели на терористите, се посочва в предупреждението.

В него се допълва, че САЩ “тясно си сътрудничат с европейските партньори и съюзници в борбата с международния тероризъм”.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Дневник

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/zx860y484_2950064.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/zx860y484_2950064-300x300.jpgRadoslav PetkovСвятв Европа,департамент на САЩ,Държавният,за продължаващ риск,от терористични атаки,предупреди
Държавният департамент на САЩ предупреди американските граждани за продължаваща заплаха от терористични нападения в Европа, съобщава БТА. Държавният департамент цитира в предупреждението неотдавнашните инциденти във Франция, Русия, Швеция и Великобритания, и посочва, че 'Ислямска държава' и 'Ал Кайда' имат способността да планират и осъществят терористични нападения на Стария континент. Предишното...