Споделете тази публикация, ако ви харесва!

БСП обвини ГЕРБ, че се готви да подари 36 милиона лева на фирмата превозвач “Карат С”, която обслужва 15 автобусни линии в София.

Това се правело, защото концесионерът бил приближен на ГЕРБ и правел дарения на партията.

Според Жельо Бойчев, който беше представител на левицата в СОС, на днешното заседание на местния парламент като допълнителна точка ще влезе удължаването на договора с частния превозвач за още две години.

На година Столичната община плаща по 18 милиона лева на фирмата, а това са пари, които могат да отидат за общинското дружество, коментира той.

Той припомни, че именно общинските съветници от левицата бяха тези, които през 2008 г. занесоха в ДАНС записа, на който се виждаше как представители на частни фирми договорят линиите на столичния автотранспорт, които да си разделят, което стана и причина да падне главата на тогавашния зам.-кмет Велизар Стоилов.

Преди този скандал обаче 15 автобусни линии бяха дадени на концесионер и сега се готвело удължаването на срока на договора, защото фирмата била близка на управляващите.

В същото време Бойчев припомни, че с европейки средства е подменена голяма част от автопарка на градския транспорт в столицата и грижата за автобусите трябва да е изцяло общинска.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Днес

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/0000341435-article2.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/0000341435-article2-300x300.jpgRadoslav PetkovПолитикаБСП обвини ГЕРБ:,на превозвача "Карат С",Подарявате 36 млн.
БСП обвини ГЕРБ, че се готви да подари 36 милиона лева на фирмата превозвач 'Карат С', която обслужва 15 автобусни линии в София. Това се правело, защото концесионерът бил приближен на ГЕРБ и правел дарения на партията. Според Жельо Бойчев, който беше представител на левицата в СОС, на днешното заседание на...