Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Ще бъде решен проблемът с урана във водата, увери лидерът на ГЕРБ и почти сигурен бъдещ министър-председател на България Бойко Борисов.

“Тук пак опитаха да подплашат населението. От 1946 година в България са добити, по времето на управлението на социалистическата партия, над 17 600 тона уран от недрата”, обяви Борисов по време на инспекция на строителството на зала “Арена Бургас”.
“Смятайте, ако сега е опасно за населението, какво му се е случвало през урановите мини по време на 17, 20,30 конгрес на БСП. Хич не им отива на тези, които употребяват думи като “Чернобил”. Пак тази партия скри от хората”, допълни лидерът на ГЕРБ, цитиран от “Фокус”.

По думите му от 76 кладенци, един има повишено съдържание на уран.

“Спомням си, че Световната банка ни даде препоръка от 0,6 да го направим на 0,3. Това 50 години е било така и мога да обещая, че там където възникне проблем, и с уговорката, че направим правителство, веднага да им се дадат пари за нови кладенци, нов водопровод и да се реши въпросът. Всичко друго е политиканстване, което само плаши и притеснява хората. Ще им бъде решен въпросът. Ще направим 5 нови, ако трябва, и ще решим въпроса веднага”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Той все пак призна, че България е на такова място, където съдържанието на уран е едно от най-големите в Европа.

Борисов коментира и скандала между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев, като посочи, че в основата му лежи “битката между червената олигархия заедно с нейния председател”. “Ние в ГЕРБ винаги сме благодарили на фондациите “Конрад Аденауер” и “Ханс Зайдел”, които са ни осигурявали всички финансирания за семинари, за кръгли маси, за да не се налага да ходим и да искаме от тук, от там. Ние това, което искаме да направим, остава за хората”, посочи Борисов.

Според лидера на ГЕРБ, БСП са изсипали огромни пари за президентските и парламентарните избори. Социалистите обаче още не можели да изживеят загубата. Разпределени са постове, поети са много ангажименти и “ние го разбираме по това как се тресат много хора от нерви”, добави още Борисов.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Днес

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/0000338896-article2.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/0000338896-article2-300x300.jpgRadoslav PetkovПолитикаАко трябва,Борисов,нови кладенци,успокои за урана:,ще направим
Ще бъде решен проблемът с урана във водата, увери лидерът на ГЕРБ и почти сигурен бъдещ министър-председател на България Бойко Борисов. 'Тук пак опитаха да подплашат населението. От 1946 година в България са добити, по времето на управлението на социалистическата партия, над 17 600 тона уран от недрата', обяви Борисов...