Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Най-добронамерено предлагаме да се прекъсне този спор за дебата между мен и Нинова, който не е от полза на никой, каза пред журналисти Бойко Борисов.
Получихме предложение. Екипи работеха по темата как да се проведе един дебат (предварително обявен за 1 март от 19.30 в НДК – б.р.). Единствената претенция, единствената, която съм имал, е да се покажат и министрите, които ще изпълняват програмите, заяви Борисов, цитиран от “Фокус”.

Той обясни, че сутринта най-добронамерено се обадил с най-добър тон и ѝ е казал, че не е целта да се отвратят хората, а да представят кой какво ще прави.

По мнението на Борисов Нинова иска да се говори, че него го е страх.

Самата Нинова беше цитирана в съобщение на БСП по-рано да казва: “Г-н Борисов ми предложи по телефона утре да направим дебат между нас двамата, заедно с екипи, като заяви, цитирам: „Да представим екипите, да направим встъпителни думи, ние двамата да се оттеглим, да си пием кафенцето и да ръкопляскаме”.

„Ние не сме гаджета да седим очи в очи и двамата да си говорим“, отговори Борисов.

Екипът на БСП настоява лидерският дебат между Корнелия Нинова и Бойко Борисов да бъде очи в очи.

„Вече като влезем с нея на чисто във втория модул (първият трябва да е експертен – б.р.) пред очите на всички да кажем: “Аз това ще го постигна като премиер, с тези хора, възможна коалиция тази и тази, ако са в парламента, ако не ще остана опозиция“, допълни Борисов.

Той посочи, че не може да намери нещо, с което да е засегнал Нинова.

„Разделихме се, с най-хубави думи“, заяви Борисов.

Утре ще сме там, ако БСП не дойдат, все пак ще използваме ефирното време, обяви той, цитиран и от БТА.

Според лидера на ГЕРБ по този път, по който тя е тръгнала, той няколко пъти се е връщал.

„Конфронтацията и тази бруталност, която в момента шества в България, ще бъде с много тежки последици“, смята Борисов.

Той изрази надежда да се ревизират отношенията между тях.

Борисов обърна внимание, че от ГЕРБ предлагат не само лидерски, а и министерски дебат, тъй като от БСП лъжат обикновено за министрите си.

Неговите експерти са тези, които ще изпълняват програмата, аргументира искането си председателят на ГЕРБ.

Борисов е категоричен, че проблемът за него не е 26 март, а на 27 март какво ще правят.

„Как ще направим правителства. И в двата случая има нужда и от нормална опозиция, дай да направим нещо с добър тон, да покажем, че имаме възможности в различни алтернативи да се представим добре“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Помните преди години, когато мандатът на БСП беше взет, и в техния мандат се създаде правителство, изведнъж дойде министър на финансите г-н Чобанов, премиер стана Орешарски. Преди няколко месеца, когато гласуваме за Румен Радев и Илияна Йотова, след него дойде кой – Огнян Герджиков, на здравеопазването министърът – от времето на г-н Костов, и кой ли не. И уж не са БСП на власт“, каза Борисов.

Той добави, че служебният кабинет сменя началници на летища, в болници.

Ексминистрите на ГЕРБ

Бившият финансов министър Владислав Горанов на свой ред изрази притеснение как точно БСП, ако дойде на власт, ще задължи частните банки да опрощават лихвите по кредити на млади семейства.

Лиляна Павлова отбеляза темата със санирането, което вече се харесвало и на БСП, но, отбеляза тя, не е включено в тяхната програма за управление. Явно, заключи Павлова, им трябва голямо потребление, за да си изградят поредният “голям шлем”. Бившият регионален министър добави, че през 2016 г. в санирането са участвали 570 малки и средни фирми.

Томислав Дончев обори твърденията на Корнелия Нинова за грабеж на около 10 милиарда лева годишно от ГЕРБ. 10 милиарда са една трета от държавния бюджет, обществените поръчки за 2016 г. са за около 6 милиарда лева, как от тях да се откраднат 10 милиарда лева, попита той.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Дир.Бг

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/5e_vdsnlw.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/5e_vdsnlw-300x300.jpgRadoslav PetkovПолитикаБорисов,гаджета,да седим,не сме,Нинова,очи в очи,С Корнелия
Най-добронамерено предлагаме да се прекъсне този спор за дебата между мен и Нинова, който не е от полза на никой, каза пред журналисти Бойко Борисов. Получихме предложение. Екипи работеха по темата как да се проведе един дебат (предварително обявен за 1 март от 19.30 в НДК - б.р.). Единствената претенция,...