Споделете тази публикация, ако ви харесва!

20% от младежите у нас нито учат, нито работят и не се влияят от трудовата и социалната система у нас. По този показател страната ни е първо място в Европейския съюз, сочат данни на УНИЦЕФ, цитирани от Bulgaria ON AIR.

Все по-тревожно е нарастващото неравенство на доходите. Преди дни Европейската комисия излезе с ключова препоръка към страната ни по отношение на реформите в социалния сектор. Програмите по отношение на пазара на труда трябва да са по-добре насочени.

Трябва да се подобри и връзката на социалните услуги със заетостта на хората в неравностойно положение.

Ромското население трябва да получи по-добър достъп до образование. Друга мярка е прословутият “прозрачен механизъм” за определяне на минималната заплата, който към момента буксува заради неразбирателство между социалните партньори.

Има ли формула за това как да се повиши мотивацията на младите да работят?

Темата коментира в предаването “Директно” по Bulgaria ON AIR бившият социален министър Христина Христова.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Днес

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/0000342373-lifestyle.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/0000342373-lifestyle-300x175.jpgRadoslav PetkovАктуално20% от младежите у нас,нито работят,нито учат
20% от младежите у нас нито учат, нито работят и не се влияят от трудовата и социалната система у нас. По този показател страната ни е първо място в Европейския съюз, сочат данни на УНИЦЕФ, цитирани от Bulgaria ON AIR. Все по-тревожно е нарастващото неравенство на доходите. Преди дни Европейската...