Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Единадесет миньори загинаха при експлозия на метан в мина “Степова” (на руски “Степная”) в Западна Украйна, предаде ТАСС, като се позова на синдикален лидер.
Олександър Волинец, председател на Конфедерацията на свободните профсъюзи в Украйна, съобщи трагичната новина във Фейсбук.

По данни на украинската Държавна служба за извънредни ситуации в момента на взрива в рудника e имало 172-ама миньори, 34-има от които – в засегнатия участък.

От ведомството съобщиха за осмина загинали и шестима ранени, които са били изведени на повърхността. Двайсетима миньори засега са в неизвестност.

Експлозията е станала в 12,46 ч. българско време. В резултат е настъпило срутване. Мината се експлоатира от компанията “Лвиввугля”, базирана в град Сокал, Лвовска област.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Dir

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/16-1-1024x1023.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/16-1-300x300.jpgЦветомир АтанасовСвят
Единадесет миньори загинаха при експлозия на метан в мина 'Степова' (на руски 'Степная') в Западна Украйна, предаде ТАСС, като се позова на синдикален лидер. Олександър Волинец, председател на Конфедерацията на свободните профсъюзи в Украйна, съобщи трагичната новина във Фейсбук. По данни на украинската Държавна служба за извънредни ситуации в момента на...